12H med pastorn

11 stycken NVSK:are var det som antog utmaningen och i tre bilar tog sig ner till Falkenberg. Ganska snart uppvisades oförmågan att orientera sig. Stures bil hamnade i Ulricehamn och fick vända om, Kalles bil klarade sig precis fram innan andra GPS:ens batteri dog. Till slut kom vi dock fram till Tobias Nylanders sommarställe en bit söder om stan, vilket utgjorde logement.

Tävlingen ägde rum på motorbanan utanför Falkenberg, med klasser både för inlines och rullskidor, individuellt som lag och där det går ut på att under 12 timmar köra så många 1,8 kilometers varv som möjligt. 10 lag ställde upp i lagtävlingen med upp till 6 deltagare per lag. Vanligaste taktiken var att köra ett varv åt gången, men det förekom andra varianter med flera varv per åkare.

Strax före starten på lördagsmorgonen utbröt en hagelskur och man funderade på hur dagen skulle sluta. Dock lugnade det ned sig och under första timmarna regnade det periodvis, liksom en del blåst. Arrangörerna sopade vatten och för åkarna blev det till att vrida ur strumporna efter varje växling. Det torkade småningom upp och blev soligt under avslutande delen.

Tidigt stod det klart att fjolårsvinnaren IK Stern också i år skulle ta hem lagtävlingen, i överlägsen stil med 174 varv.

NVSK:s lag 1 med Tobias i spetsen med 33 varv, nosade länge på tredjeplatsen men fick till slut ge sig i kampen mot Björnstorps IF och slutade fyra med 163 varv. FMV-Martin imponerade med bästavarvet 3.52 redan första rundan, vilket blev både bästa NVSK- och femte bästa varvtid totalt.

\\\\\\\”Gubbarna\\\\\\\” i lag 2 drog ett aningen tyngre lass med bara 5 åkare och 20-minutersintervaller, men lyckades hålla sjundeplatsen och avverkade 154 varv. Bägge NVSK-lagen slog därmed fjolårets lag på 153 varv. Efter en något godisregnartad prisceremoni och avsaknad av varmvattendusch återvände vi snabbt till landet för intag av kvällspizza och svalka med annat mousserande. Tre hugade valde morgonen därpå att kyla av musklerna ytterligare med litet havsbad innan hemfärd.

För undertecknad var detta första gången på ett par tävlingsrullskidor och några nya erfarenheter. Bl a hur det kan skilja mellan olika skidor av samma sort. Klubbens nya låneskidor var inte helt inkörda och något slöare (bästa tid noterades efter 11 timmar, då på Broms-Kalles lättrullade skidor). Också att dämpade rullholkar inte lämpar sig för tävling då för mycket kraft går förlorad. Eftersom man hade sämsta bästa-tid i NVSK måste man ju givetvis här skylla på materialet…

Sannerligen ett tufft \\\\\\\”intervallträningspass\\\\\\\” var det i varje fall, med många ömma muskler. Få kunde omedelbart säga att det här gör vi igen nästa år. I varje fall är det tänkt att tävlingen återkommer. Stort tack till Sture och Hälsinge-Peter som koordinerade, liksom chaufförerna, Tobias och alla andra för en trevlig rull-helgupplevelse.

Lämna ett svar

Top