Norrullen 2010-nu med bilder

Efter en frisk internetdebatt förlades istället Norrullen 2010 till ett hederligt industriområde där en rekorderlig rundbana modell fyrkant upprättades.

Säkert gynnades anmälningsläget av detta beslut. Helt säkert gynnades i alla fall stakstyrka då kuperingen var diskret. Detta är ju helt rimligt då de flesta glidskidåkare till vardags använder rullskidor som ett sätt att förbättra stakning och inte kurvtagning.

Största klubb på plats var förstås jägarna själva, som inför loppet lyftes fram som Stockholms ledande rullskidklubb, vilket stämmer för ungdoms- och damklasser, där man milt skulle kunna säga att det finns en del för andra klubbar att jobba med.

I klassen H17-44 var sumpans ledarskap mer otydligt denna dag. 0 sumpanåkare och 4 NVSK-åkare stod för de 6 snabbaste tiderna.

Alla vinterspetsar utom snuvige Sebbe Jansson var på plats, inklusive en skara jordbänningar anförda av dr Yttermo. Det var första gången i modern tid som rudangänget besteg tävlingsrullisar, inköpta endast några dagar tidigare. Thunvall konstaterade efteråt att det gick att peta sig trött på lätta hjul också.

För NVSK uppstod det oväntade fenomenet att känna igen varandra på tävling tack vare enhetlig klädsel. För första gången var intrycket någon form av samlad skara med andra ambitioner än att plocka bär. Hela sandövägsgänget var på plats och vi siktade FMV, Pastorn, Pro-skit, Salmén, Per E, O-Per och Filtret.

Nyförvärven Myhr och Andersson bidrog starkt till NVSK:s triumfer denna dag, Myhren la en klassisk överaxelnspya på sista varvet, vilket tyder på att ansträngningsnivån var adekvat. Andersson var just i tillfrisknandet efter en förkylning och uppladdningen därför suboptimal men det gick fort ändå.

Resultatlista finns på: http://www.sikskidor.se/jahia/Jahia/home/Norr-rullen

Bilder kommer när Bromskalle skickar dem, eller aldrig

Lämna ett svar

Top