Helgens rullskidlopp

Om E18-loppet berättar först Johan Myhr. Han tycker att upplevelsen inte varit odelat positiv och berättar bland annat om ett parti snorhal asfalt med diverse så kallade naturliga hinder utlagda.

Jag tror först att han är lite gnällig efter att ha förlorat spurten om segern men får sedan se ett mail från Sture Filtret, som beskriver det aktuella banavsnittet och sin nära-döden-upplevelse så här:

”Efter att åkt ca 4-5 km av loppet så började det regna. Asfalten blev enormt hal med Eagle-hjul.

Efter ca 1 mil så var det en jätte-läskig lång nerförsbacke in i en tunnel. Arrangören varnade för denna backe innan start då det bitvis saknades asfalt här samt att det låg stora asfaltkockor utspridda lite överallt här.

När jag i början av backen fick syn på tunneln långt där nera så tänkte jag att nu är det bäst att ta det försiktigt. Jag försökte minska farten genom att ploga men det gick inte. Asfalten var så hal så att det gick inte att göra några manövrar alls på rullskidorna. Det var bara att gilla läget och dåna fram bland asfaltkockor och stenar och hål i allt högre fart nerför backen.

Pga av regnet såg jag nästan ingenting genom glasögona så jag blev tvungen att ta av mig dom i farten. Plötsligt så får jag se en asfaltkant tvärs över vägen, en uppkant kanske som var 2-3 cm hög. Jag trodde att jag skulle slå ihjäl mig. Precis före kanten så hoppade jag uppåt allt vad jag kunde i ett försök att rädda livet. Det lyckades. Jag klarade mig från att krascha”

Vissa tyckte efter loppet att den i rullskidsammanhang dyra anmälningsavgiften borde räckt till kanske en bit kexchoklad och ett rudimentärt prisbord (tex med strumpor och en kaffebryggare) men ingen extravagans utöver vatten och blandsaft väntade de som riskerat livet på europaväg 18 denna lördag

På söndagen arrangerades Enhörnaloppet. Vissa farhågor spreds bland de fåtaliga deltagarna då arrangörerna före start varnade bland annat för mötesplatser med hål i asfalten och rötter som växt in i den meterbreda cykelbanan. Väl på banan upplevdes den ändå säker, särskilt i jämförelse med vad Sture redogjort för.

Eftersom det var blött även denna dag krävdes vurpoffer, Christoffer Salmén synade asfalten vid vändpunkten. Han och FMV dubblerade med tävling både lördag och söndag. FMV:s främsta anledning till att dyka upp i Enhörna var rykten (som visade sig sanna) om en cafeteria med hembakta wienerbröd.

Resultat E18-loppet:

http://www.neptron.se/e18/7.pdf

Enhörnaloppets resultat finns inte uppe än, NVSK tog hem segern, 4e-platsen och kanske 6e-platsen?

Lämna ett svar

Top