Värmdörullen 2010

Starten gick som förut vid Börkviks brygga men varvning och målgång förlades uppe på vägen för att slippa nedförsbacken till vattnet

Tidigare års nära döden-upplevelser i backen med t ex wobbliga Swenor eller omkörning av buss på vändplan, omkörningar av bil, utbackning av bil etc verkar ha gjort intryck på tävlingsledningen och det var nog tur för i år var asfalten dessutom våt efter gårdagens regn vilket gjorde Eagles PU-hjul snorhala (regndäck efterlyses).

Efter att mjölksyrachocken i starten hade lagt sig så var fältet redan mycket utspritt.

På första varvet så ryckte Magnus ”Monstret” Andersson, NVSK ifrån tätklungan. Övriga NVSK:are i täten Olle Ekberg och Erik Fochsen höll sig passiva och istället fick Ekis
(grön jägare) och Mälarömannen (Anders Widegren) jaga sig trötta men det förgäves för Magnus kunde hålla undan.

Det för tankarna tillbaka till OS där Johan Olsson var loss och övriga svenskar låg och bromsade klungan, fast det här känns större. Sture: ”Jag säger som Jacob Håård: Jag blir alldeles darrig”.

Spurtstarke jägaren Hasselgren jr tryckte sig in på 2a plats, före Olle E.

Längre ner i fältet så pågår de mest ärofyllda och prestigefyllda kamperna lite i det fördolda.
2:a-klungan vanns av Rotebrostakarn som var riktigt nöjd. Han var ju före Mario. Roger Huononen sågs med Headcam igen så det kanske kommer nåt på Youtube.

Peter Sundén vann för första gången på tävling över sin träningskompis AXA-Peter. Christoffer fick två! stavbrott men kom ändå långt före FMV (försvarets matvrak), som antagligen blev hungrig vid varvningen och stannade för att käka korv.

Proskitmannen vann på WO över O-Per. Proskitmannen: ”Det ingår i sporten att hålla sig frisk, 2-1”. O-Per med fru (som numer kan ställa upp i D50) langade dricka i stället ihop med Ahti. Tack för servicen!

I de bakre regionerna (av loppet alltså) så slog Sture Pastorn och undertecknad. Sture, för dagen i underställ och vindjacka och långa vintertights samt öronlappar i +13°C, hade strax före start hotat med att stå still i en halvtimme om Proskit skulle suga sig fast i ryggen på honom och inte hjälpa till att dra. Så blev det nu inte. Sture var för stark idag helt enkelt.

Noterbart var också att Jordbänningarna inte fick någon åkare i mål. Peter ”Carla” Thunvall ryktas vara riktigt stark i år men bröt. Dr Yttermo gjorde vilket fall en gedigen insats som speaker. Hans svada fick mikrofonen att lägga av.

Undertecknad och säkert de flesta med mig vill tacka alla för ett riktigt bra och kaosfritt arr. Jag hörde bara positivt om nya bansträckningen.
Tack till en ovanligt avstressad Ordf Nitarn, tack Ostbågen, Erik B, fd KM Asfalt, Ove m fl.

Hoppas vi ses igen på Södertäljeloppet om två veckor.
Bilder kommer sen eller aldrig.

Hela resultatlistan finns på http://www.rullskidcup.se/resultat/vrullen

Lämna ett svar

Top