Rullskidcupen avgjord

I Södertäljeloppet på lördagen ställde Mathias Fredriksson upp. Då starten blev lite strulig, med några åkare som kom iväg tidigt (vi lär oss av startförfarandet att inte räkna ned från 10 till 0) hamnade Fredriksson på ett vanhedrande sätt mitt i klungan och det tog ett par km innan han kunde göra som han ville. Med i Fredrikssons sug gick till en början Mälarömannen, Myhr, Graas och Fochsen. Efter att Fredriksson gått loss tappade huvudklungan fart och Olle Ekberg och Magnus Andersson kom i kapp utan att ha fått några andra med sig.

Loppet var sedan relativt händelsefattigt i förstaklungan och Andersson och Mälarömannen fick några meter upp mot sista vändpunkten som höll in i mål men Mälarömannen lyckade smita om i sista innern. I detta låg kanske en högre rättvisa då han gjorde ett stort dragjobb på Värmdörullen utan att få så mycket för det.

Bakaxeln gick sönder på Marios (Göran Hammarsons) Fibreglass Swenor-skidor med tävlingshjul på första varvet. Det var synd för han hade Rogers Huononens headcam på sig och hade kunnat ge en bra bild av körningen i täten. Innan haveriet låg han iallafall i rygg på Mathias Fredriksson.

Hela första varvet låg O-Per som ett frimärke i ryggen på Proskit. Efter 1.5 varv så vinkade Proskit fram honom för att hjälpa till med dragjobbet. O-Per såg skeptisk ut. Tillslut stod de nästan still med Sture närmandes. Efter en evighet hade O-Per kommit på den ultimata bortförklaringen: ”Jag hittar inte”. Han gav sig dock till slut och tog en förning på 200 meter i lus-tempo.

Vid nästa vändpunkt, ny rygg igen, så, i sin iver att få tag på Proskitmannens stav för att åka snålskjuts utför, fick han inte ordning på tentaklerna utan åkte rakt ut i spenaten. Proskit fick 20 meter som sedan växte i nedförsbacken tack vare rörelseenergin från 0.1 ton. Proskitmannen var mycket lättad efterråt över att ha kunnat hålla undan för fripassageraren.

Det börjar bli en vana men ytterligare en av Christoffers stavpetsar gick av. Han fick nya stavar av FMV (som vurpat på MTB och stod över tävlingen). Den insatsen verkar ha tagit på krafterna på FMV för efter loppet så svepte han ett par återhämtningsdrycker från AXA. För att FMV inte skulle hungra ihjäl innnan vi kommit hem till Stockholm stannade han, Broms-Kalle, Sture, Proskit och Christoffer till vid MacDonalds i Alby och ”tankade”.

Resultat Södertäljeloppet:

http://www.sodertaljeloppet.se/page.php?p=rullskidor/2010/resultat.htm

Snackisen före söndagens Toppsprint var huruvida backen besegrades effektivast med eller utan hjälp av backspärren. Erik Fochsen besvarade denna fråga genom att sopa hem tävlingen med de mest omfångsrika frånskjut som skådats.

Myhr stilåkte också med frånskjut och kom in på en andraplats medan dagens 3a, Magnus Andersson, högg sig hela vägen upp.

Tävlingen ”åk på samma tid som någon annan och vinn en Rolex” vanns av Sumpan-Sebbe och Olle Ekberg som körde på tiondelen exakt lika fort upp i båda sina åk. Tack Nymans Ur för de fina priserna.

Efter tävlingen drog Mario (som körde tävlingen på reparerad bakaxel) ihop ett gäng (Sture, Rotebrostakarn, FMV, Christoffer, H-Per, Proskit och Maximilian) för träning.

Vi körde Magelungsvägen mot Farsta och därefter längs Nynäsvägen till Örbyleden. Sen är det oklart var vi var nånstans. Vi verkade dock passera de flesta av Stockholms söderförorter. Sture hävdade att vi var i Jordbro när vi var i Älvsjö. Efter att Sture gick vilse (och nästan frös ihjäl) i byn Bruksvallarna är det inget som förvånar längre.

Bilder och länkar till resultatlistan för toppsprinten kommer senare eller aldrig

Tack till Axa SC och Jordbänningarna för fina arrangemang!

Lämna ett svar

Top