Stafett-DM på rullskidor

En viktig detalj för arrangörsklubbarna (Jägarna och Väsby) var att tävlingen skulle avgöras under vidrigaste möjliga omständigheter. Ribban är nu mycket högt lagd inför kommande års arrangemang.

Den enda missräkningen var vindstyrkan som inte nådde mer än kulingstyrka, men å andra sidan var temperaturen klart under de högst tillåtna 5 plusgraderna och regnet hade mot slutet ett friskt inslag av blötsnö.

NVSK har haft begränsade framgångar i sin stafetthistoria där de mest minnesvärda inslagen varit de notoriska oklarheterna ända in på startlinjen om vilka som bildat lag, i vilken klass och varför, samt nedkörningen av Mats Jansson på Rudan 2009.

Denna dag visste alla vilka som skulle köra med vem, nästan. FMV-Martin ringde sig sjuk och då hade Torbjörn Furn ingen kompis. Nitarn´ löste detta på ett oerhört självuppoffrande sätt när han storsint överlämnade startlapp och tillhörande fantastisk skidupplevelse till Furn, som blev lagkamrat med O-Per. Nitarn´ kunde nu fokusera på att hålla värmen uppe i kupén på Volvon och knäppa lite bilder.

Från själva loppets främre del hände följande: Fochsen (i lag med Mange) och Ekberg (i lag med Myhren) gjorde följe med jägarna Jansson och Edvin innan Fochsen kom loss i backen vid 600 meter körda. Kort därefter lyckades Ekberg få lucka och kunde komma ikapp Fochsen. Växlingen till Mange och Myhren gick komplikationsfritt och med parkörningar kunde NVSK:s båda tätlag hålla avståndet bakåt.

På sista sträckan gjorde Mange ett av sina sjuka backryck, som är frukten av bland annat fler timmar på rullskidor än på kontoret senaste halvåret, och kunde föra lag 1 till seger före lag 2.

Guld och silver alltså i H 17-44. I samma klass utkämpade som vanligt Pro-skit och O-Per en intern kamp. Pro-skit var snabbare än O-Per men laget förlorade ändå då Furn åkte ifrån Pastorn med ännu mer. Det blev plac 7 och 8 genom lag Furn/O-Per resp Pro-skit/Pastorn .

Pro-skit hävdade efteråt att hans army-fitnessträning inte bara gjort honom starkare än O-Per utan också så hård att han kunde byta om barfota på parkeringsplatsen. Detta bräcktes bara av Yttermo, som nästan var helt naken men å andra sidan tränat army-fitness sedan tonåren.

I H45+ blev det bronspeng genom Broms-Kalle och Filtret. Vi noterade en som vanligt välklädd Sture, för dagen med fötterna i plastfolie täckt med presenning. Ett bra vindfång i medvinden men ack så tungt på tillbakavägen.

Vi tackar Sumpan och Väsby för arrangemanget!

För kompletta resultatlistor se http://www.sumpanelit.se/News.aspx

Lämna ett svar

Top