Stavlagning

Broms-Kalle körde av ett par Swix CT2-or på träningslägret. O-Per var intresserad av den hela staven, jag av den trasiga. Jag var ute efter en OK rör-bit från en lätt stav, som jag kunde stoppa inuti min trasiga CT1-a.

Nu har jag varit sjuk några dagar och kunnat ägna mig år en klumpigare variant av carbonservice.

En blå rörbit, exakt i tjocklek för att passa inuti CT1-an vid brottstället sågades av. ovandelen på denna blåa rördel var tvungen att fasas för att gå in i den övre silvriga delen. Detta gjorde tyvärr att att den övre stavdelen kunde skeva lite. Limmade detta med röd snabbhärdande araldit-epoxi. Jag var noga med att staven torkade i rak position.

P.g.a. att staven trots det inre röret kunde skeva lite före första limningen, så ville jag ha ett regält stöd även utanpå. Dock blev antalet varv med kolfibrerväven nog lite för många. Detta limmades med blått långsamhärdande araldit-epoxi. Limningen tejpades med svart vävtejp under härdningen. Sedan slipades den ner med sanpapper i olika grovlekar. Staven blev ungefär 16 g tyngre än orginalstaven. 154 gram mot 170.

Jag rekommenderar helt klart att ni tar råd från Mälarvattnet och hans carbonservice, före ni frågar och tar efter mig. Men jag är nöjd med att ha en OK reservstav för skate i lösa spår eller då jag kör skate-rulliskidor.

Om någon behöver lite kolfiberväv har jag en del ”till salu”!

Lämna ett svar

Top