Tävlingssäsongen är igång

Mange är något så ovanligt som en NVSK-åkare som åker både klassiskt och skate, samt emellanåt kortare lopp än 40 km.

Tävlandet inleddes för Mange 18/12 med Vegavallsloppet i Tierp, där han själv var mycket nedslagen över resultatet. Mange var då 1.45 efter Sebbe Skejtspjut från Sundbyberg på det flacka fristilsloppet. Däremot slog han Ulf T2 Tingström med en dryg halvminut.

Detta lopps överraskning var ur Stockholmsperspektiv jordbävningen Peter Carla Thunvall som åkte in någonstans kring 20 sek efter Sebbe.
Tiden är osäker då Carla åkte utom tävlan beroende på en kaosuppvisning före start inkluderande obefintlig tidsuppfattning och förväxling av skidor. Detta uppträde går att läsa mer om på bävningarnas hemsida men gör att Carla lätt aspirerar på titeln stf Kaosman, när Pontus Nylander nu för tiden mest är glasmästare.

Förgrymmad över sin prestation jagade Mange per telefon ikapp tävlingsledaren för Klackbergsspelen, som försökte slappna av en stund framför ett julbord, och fixade en efteranmälan till loppet den 19/12.
Nu gällde klassisk stil och det gick bättre. På ca 9 km var Mange knappa 2 min efter segraren Jan Mattson, som vann även Vegavallsloppet dagen före, men då drygt 4 min före. Här fanns inga andra stockholmare med, reservation för att jag inte hittat någon ordentlig resultatlista

Så igår Rexaracet, 10 km fri stil med masstart. Gröna jägarna representerades bl.a. av Sebbe och Edvin.
Som vanligt öppnar dessa gossar stenhårt oavsett distans och Mange släppte tack vare en kombination av trögstartad kropp och rutin.
Både Sebbe och Edvin blev sedan ikappåkta av Mange. Det är lite oklart vad som hände men möjligen kan utgångstempot ha haft med saken att göra,
Edvin kvicknade dock till och tog sig ändå till mål före Mange, men det skiljde inte mer än 12 sek. Det är hårt i Stockholmstoppen alltså, många visar fin form tidigt på säsongen och det är gott att Mange försvarar NVSK:s flagga i dessa sammanhang.

Klubbledningens anmärkning:
Denna artikel har ett snävt Stockholms- /Mansperspektiv. Klubbledningen delar inte nödvändigtvis artikelförfattarens till synes totala omedvetenhet om att det finns kvinnor och barn som också åker tävlar på skidor och vi tycker alla är lika mycket värda, eventuellt även om man inte ens åker skidor (men då bör man kanske i alla fall löpträna lite grann)

Lämna ett svar

Top