DM-helgen 15-16/11

Stafetterna på lördagen hölls i stadigt vinterväder på Rudan i pistmaskinspreparerade spår av världsklass.

De individuella tävlingarna på söndagen avgjordes i ett blåsigt Ursvik, i 4 plusgrader, regn och utan spår. Alltså samma väder som vid rullskidstafetten i höstas.

För NVSK:s del slutade lördagen med en andra plats i H 35-44 (lag Myhr, Ekberg, Andersson). Jordbänningarna vann denna klass. Snabbast runt de 6 varven på den drygt 5 km långa slingan var Sundbybergs segrarlag i H21.

För NVSKs övriga lag noterades ytterligare en silverplats, i klassen H 60 (Raine och Rolf), en 6e plats i H21 för comebackande Andreas Johansson, Lars Delsbo Martinsson och Gustaf Ostbågen Wangel, samt 8e och 12e plats i H35-44 tack vare Jukka, Ken och Lasse P respektive Blomman, Broms-Kalle och Mats L.

Bland individuella insatser (positiva) sticker Manges sträcktid ut, blott två sekunder efter sumpans Håkon Breistrand som i sin tur var snabbast, om man räknar bort en brandman utom tävlan.

På söndagen fanns en begränsad skara NVSK:are på plats i Ursvik för att köra jaktstart. Efter den klassiska delen blev undertecknad hemsänd för att inte ytterligare solka ned klubbfärgerna medan Mange och Ostbågen tappert trotsade regnet för att köra skate under förhållanden som om möjligt var ännu sämre än de som rådde ett par timmar tidigare.

Ett skid- och orienteringsmonster bördigt från Norge och tidigare i år körandes Skandinavisk Cup för Kjelsås IL ställde nu upp i Järlas namn och sopade hem segern i H21 med dagens snabbaste totaltid.

Mange svarade för en stark insats genom att tappa blott en minut på den klassiska och 30 s på skatedelen på denne klassåkare. Det räckte till dagens näst bästa tid och seger i H40.

Ostbågen, som nu körde sitt andra skatelopp i livet, klagade över stumma ben trots gedigen cykelbakgrund. Liksom i sitt livs första skiathlon genomfördes också dagens fria del med lägre snitthastighet än på den klassiska delen.

Avslutningsvis vill NVSK som kulturgärning för de som är missnöjda med helgens tävlingar lyfta fram ett gammalt härjedalskt folkskoleuttryck:

”Om du tror det är omöjligt att prestera sämre så på´t igen. Du kan bli överraskad”

resultat stafetter:http://www.jordbanningarna.se/

resultat individuellt:http://www.sikskidor.se/jahia/Jahia/site/sikskidor/lang/sv/skidsportloppet2011

Lämna ett svar

Top