DM-guld

Redan på pappret var det uppenbart att kampen om segern skulle stå mellan förstalagen från NVSK, Jordbänningarna och Sundbyberg. För Jordbänningarna åkte Ulf Tingström /Peter Thunvall och för Sumpan Håkon Breistrand/Edvin Lindmark.
Efter 1½ körd sträcka var NVSK och sumpan loss från Jordbänningarna, som tog 3e platsen.
Myhr hade på sina sträckor att tampas mot Håkon Breistrand, och fick bita ihop ordentligt för att på skateskidorna staka sig med men hade kontakt hela vägen.
Mange, som visade under jaktstarts-DM att han är bäst under grisiga förhållanden, var lite bekymrad över de lättförda banorna men bärgade segern genom att springa ifrån sprint-Edvin i sista lilla backen före mål.

I NVSK:s lag 2 körde Ekberg/Larsson och i 3an Furn/Wangel. Efter första växlingen var även dessa lag bra med men föll sedan nedåt. På sista sträckan passerade en furiöst stakande ostbåge den till näsvingarna mjölksyrefyllde Larsson.

Fullständiga resultat kommer någonstans någongång.

Lämna ett svar

Top