DM-guld och -silver!

På startlinjen hade vi Myhren, Monstret Andersson och den i skidstockholmskretsar hittills relativt anonyme Delsbo Martinsson. Dessa gubbar gick lätt vidare till semifinal där de olyckligtvis hamnade tillsammans och då drog Monstret kortaste strået genom att inte lyckas placera sig på krönet inför sista utförskörningen.

Delsbo, som är gammal klassåkare och juniorlandslagsman och inte gärna talar om svunna tider, körde på fästvallade men ej glidpreppade Fischer RCS från tidigt 90-tal. Om man inte vet hur den modellen ser ut kan jag rekommendera att på Youtube leta upp klippet från VM i Falun där Mogren intervjuas efter ha vunnit femmilen.

Delsbo har till innevarande säsong investerat i kontrollremmar till stavarna men håller för övrigt fast vid sina gamla prylar:

”Jag var på läger i Harsa med jobbet (Delsbo är bankman, som alla NVSK:s bästa åkare) och Ottosson kastade lystna blickar på mina skidor”

Myhren körde ovallat som vanligt och stakade runt banan på skateskidor. Myhren, som är notoriskt missnöjd med sitt glid, verkade just ikväll inte ha några anmärkningar. Han levererade ett riktigt styrkebesked genom att vinna samtliga heat. I finalen hade han Delsbo i rygg så sent som vid vändpunkten på sista varvet men kunde hålla undan hela vägen.

På 3e och 4e plats i finalen hittar vi Peter Thunvall och Klas Hasselgren. Tyvärr fick vi inte se regerande sprintkung Edvin Lindmark till start.

Lämna ett svar

Top