KM Masstart

Eftersom tidsschemat var något pressat och ingen var intresserad av att rodda med intervallstart bestämde Gustav Ostbågen Wangel att KM i år skulle avgöras med masstart. Gustav ville att även barnen inkl Kaosmannens tvååriga tvillingar skulle starta samtidigt men det lyckades Erik avstyra i sista stund.

Barnen körde ett, två eller tre varv på en slinga av okänd längd (typ 800 m). Alla kom levande i mål och belönades med överblivna medaljer från Värmdöloppet samt skotersafari med livet som insats.

Seniorerna körde ett, två eller tre varv på en slinga av okänd längd (typ 3,3 km). För att hålla uppe spänningen beslutade Lasse att man själv fick avgöra vid vilken varvning man gått i mål. På detta sätt skulle teoretiskt segrarmarginalen kunna bli sisådär tio minuter, om segraren valde ett varv och resten av deltagarna tre. Tyvärr försvann spänningsmomentet då alla valde att köra fulla tre varv.

Undertecknad (2a idag)har inte så mycket koll på resultat, tider, klasser mm men Johan Myhr vann ohotat efter en chocköppning av Ostbågen (4a idag), som körde stenhårt i 700m. Han blev för detta tilltag straffad genom att Torbjörn Furn körde om efter ett tag (3a idag).

Tack för ett lagom seriöst arrangemang i soligt väder med härligt sugande slushpuppiespår.!

Fullständig resultatlista kommer aldrig vågar jag nog lova

Lämna ett svar

Top