Iron Martin på topp i RCR Triathlon

I NVSK:s FMV-Martin visade Ironman-takter och tog hem segern.
Vädret var strålande och 8 deltagare infann sig. Sammankallande Rullskids-Tommie betecknade detta som en 250%-ig ökning av deltagarantalet. I fjol deltog nämligen endast 3. Rullskids-Göran, Cykel-Yngve liksom NVSK-Tobbe var anmälda men dök inte upp och därmed försvann några topp-namn. Av de närvarande körde 6 st långa banan – 6 km löpning, 15 km cykel och 10 km rullskidor på tvåans hjul, medan några valde en kortare variant.

Den på förhand omtalade deltagaren Ironman-Alex (Kalmar Ironman i fjol på 10:15) tog naturligtvis kommandot i löparspåret, ett varv Ågesta elljus, följd av Martin och Tommie. Martin visade här prov på fighting spirit och löpstyrka när han i slutet segade sig i kapp Alex och de bägge växlade samtidigt på dryga 24 minuter.

På cykeln drog Alex i från ordentligt för att sedan rasa desto mer på rullskidor. Han hade enligt egen uppgift endast stått två gånger på ett par sådana i sitt liv, och blev då ett lätt byte för efterföljande och slutade fyra, bara sekunder i från att bli passerad även av Pastorn.

Segern gick således till Martin, som tämligen ohotad fortsatte att köra bra på lånad racer och höll avståndet till fjolårsvinnaren Tommie, som dock knappade in på rullskidorna – möjligen beroende på att Martin körde på 2 1/2:or..
Rullskidklubbens cykelspecialist Fredrik körde efter löpningen enkelt förbi Pastorn, som förlorade viss fart på MTB, och sedan vidare mot säker tredjeplats.

De flesta deltagarna hade inte helt lätt med balans på rullskidorna efter löpning och cykling, framförallt med frånskjut och diagonal. Skulle man kasta om grenar skulle dock andra problem kunna uppstå i form av t ex klungkörning. Inte helt lätt att avgöra bästa grenordning, men med löpning först spriddes fältet ganska naturligt.

Medaljer och godisregn uteblev, endast äran och att få beträda den provisoriska prispallen (grushögen). Förhoppningsvis lever projektet vidare med fler intresserade kommande år. En annan bansträckning planeras också.
En kul utmaning och rejäl genomkörare var det.

Resultat:
http://www5.idrottonline.se/StockholmsRK-Skidor/Resultat/2011/RCRs/

Film:

/Pastorn 2011-05-23

Lämna ett svar

Top