Uppsnack Vasaloppet

Segraren koras genom att de 5 snabbaste åktiderna från respektive klubb räknas samman.
Regerande mästare är IKJ men de får hårt motstånd som det verkar.
Jag ber IKJ:s Olle Yttermo om en utsaga beträffande deras laguppställning och chanser:
”Mitt tips är att vi tar hem bucklan, framförallt på grund av den perfekta drickalangningen, som jag själv basar över”

Uffe Tingström är också segerviss. På IKJ:s hemsida kan man läsa en prognos om inte mindre än 5 åkare topp 500, trots att fjolårets toppåkare Peter Thunvall och tidigare Sumpanåkaren Edvin Lindmark, avstår pga skada.

Sumpans Jan Hasselgren är betydligt mer återhållsam vad gäller deras chanser att sno åt sig pokalen. Han berättar att supernyförvärvet från Järla, Espen Hultgreen-Weltzien inte kommer att åka. Niclas Eklöw är en stark åkare som inledde säsongen mycket bra för att sedan drabbas av sjukdom. Likväl är han främsta hoppet. Håkon Breistrand har seedat in sig i led 1, men efter honom är det oklart om fler klarar topp 500. Hopp finns i alla fall för Micke Nilsson, Anders Wånell och Anders Hübinette.

Yuppie ski club vet vi inte så mycket om, men sannolikt är det lite tunt efter Christoffer Salmén och Tobias Nylander

Hur är läget i NVSK då? Jo det ser bra ut. Johan Myhr, Magnus Andersson och Patrik Attemark är stabila led 1-åkare, Myhr brukar tom ligga nära elitledsgränsen. Tomas Karlberg har också visat en förmåga som pekar åt en placering topp 500, men möjligen betydligt bättre.
Sedan blir det spännande, om Torbjörn Furn har flyt kan han också komma in topp 500. Outsiders är tex Peter Larsson och Anders Eriksson

Om vi anar att IKJ är lite optimistiska i sina beräkningar kan detta bli en riktigt tuff fight oss emellan, men nog är det dags att bucklan tas hem till Nacka igen!

Lämna ett svar

Top