Billingeracet

Det var Billingeracet som stod på programmet när jag och Tomas packade in cyklarna och rullade mot Skövde och Hellners hemma-arena efter jobbet i fredags.

Efter en middag hos storebror i Götene, inackordering på Billinge Camping och med nya sulor på bägge cyklar (tack Tomas =) stod vi redo i startfållan vid Skövde Arena kl 11 på lördagen. Jag hade dessutom lurat ner hela familjen ända från Sundsvall, och med pappa och två storebröder i ledet bakom var det bara att gasa från start.

Loppet började med en saftig klättring uppför Billingens norra sida, ganska snart övergick asfaltsvägen till skogsstig och då vi stått ganska långt bak i starten blev det rejält trångt emellanåt inne bland träden. Frustrerande när det stockar ihop sig men det är bara att ta det lugnt och ha tålamod, man förlorar bara energi på att hetsa i trängseln så tidigt i loppet.

Efter ca 2 mil började det så sakteligen glesa ut och man kunde börja hitta ett eget tempo att köra i. De tekniska partierna var otroligt fina och roliga och under transportsträckorna var det bara att hitta en lämplig rygg att lägga sig på rulle efter för lite snålskjuts. Så rullade det på i totalt 75km genom fantastiska skogar, över snirkliga hyggen och vackra hagmarker. Ett och annat surhål givetvis men det hör sporten till.

Hela kalaset avslutades med den kanske grymmaste backe jag någonsin cyklat uppför (eller var det kanske de 74km som redan fanns i benen?), men jag kände mig ändå skapligt stark och trampade förbi en hel del grinande gubbar i uppförslutet.

Resultatet? För egen del vann jag motionsklassen men motståndet var överhuvudtaget inte mycket motstånd att tala om. Tiden 4:18 var ca 40 minuter långsammare än Tomas som tog 5e platsen i motionsklassen för herrar på tiden 3:39. Resten av familjen som valt att starta i korta klassen tog sig igenom loppet galant, och vi kunde allihop fira en lyckad dag på cyklarna med grillat och en kall öl senare på kvällen!

För alla er som gillar att trampa runt i skogen kan jag varmt rekommendera detta lopp, bra arrangemang och som sagt en fantastisk bana. Och vill man inte vänta tills nästa år så kan man fortfarande anmäla sig till Lida Loop den 10 juni…

Lämna ett svar

Top