Ränneslättsturen

Maria siktade in sig på korta varvet i motionsklassen (41 km) och jag sportklassen i fulla distansen, 78 km. Att det varit lite regnigt i juni sätter ju förståss standarden för vad man kan förvänta sig av lera och vattenpölar ute i skogen. Lägger man därtill en rejäl störtskur efter ett par mil så blir det en riktigt geggig dag.. Sliriga stigar, hala rötter och krånglande växlar till trots, Maria trampade in som tvåa i sin klass och jag tog hem tredjeplatsen i sportklassen. Min förhoppning var att köra in inom 21 % av segrartiden för att kvala in till startled 2 för kommande tävlingar. MTB är lite som Vasaloppet, startpositionen har ganska stor påverkan på möjligheten att få en bra slutplacering. Trots att känslan var bra i loppet räckte det dock inte riktigt, så det får bli nästa gång..

Lämna ett svar

Top