Sydeuropa ski-tour 2013

Förra året var vi (Tomas och Maria) på en 12-dagarsturne i Österrike/Italien där vi åkte 4 tävlingar, Dolomitenlauf, klassiskt lördag (42 km) och skate söndag (42 km), Lavazeloppet (25 km) och Marcialonga (70 km). Tomas åkte även Marcialonga 2011 och det kan sammanfattas som en riktigt rolig tävling med en mycket speciell bana i fantastiska omgivningar.

Tyvärr är Italienarna lite struliga när det gäller anmälningar till 2013, så vi får se om vi kommer att åka Marca även 2013. Om anmälan öppnar för andra än resebyråer någon gång framöver kommer vi antagligen köra en långweekend i Italien också, men det återstår att se. Vad vi dock redan nu siktar in oss på och som vi är mer säkra på kommer att gå att anmäla sig till är Transjurassienne i Frankrike. Tävlingen går av stapeln den 9-10 februari och vi siktar på att ställa upp i ”UltraTrans” som innebär 50 km klassiskt på lördagen och 76 km skate på söndagen.

Vår plan är att åka torsdag till torsdag för att få lite tid före och efter tävlingarna för att dricka rödvin, käka sniglar och franska ostar, lägga pulver och kanske åka en o annan kilometer skidor. Det är ingen NVSK arrangerad resa på något sätt, men vi skulle tycka att det var roligt om vi fick med oss lite sällskap från klubben.

Det finns många bra anledningar att hänga med:

– Samla massa mil inför Vasan en månad senare och lägga upp för en riktig formtopp

– Bra chans att åka seedningstävlingar för att ta sig framåt bland Vasaloppsleden

– Åka en av de tuffare tävlingskombinationer som finns att tillgå – 12,6 mil på två dar.

– Ta chansen att leva som profsskidåkare för en vecka

– Ny träningsmiljö

– Kanske ha lite semester

Ryktet gör gällande att boendena i anslutning till loppet bokas upp tidigt, så vi har börjat med att fixa boende. Vi har bokat rum på detta ställe:

http://www.hotellelodge.com/

Hemsidan för loppet för anmälan och annan info:

http://www.transjurassienne.com/presentation/home-2-5.htm

Om du är sugen på att hänga med så skicka en rad till någon av oss (tomas.karlberg@gmail.com eller maria.sjukgymnast@gmail.com) så kan vi ses någon gång i höst för en planeringskväll och styra upp lite mer detaljer kring flyg, bilhyra, o.s.v. Till dess är det bara att boka in boende och att anmäla sig till loppet (anmälan öppnar i mitten av juli enligt arrangören och det finns inget tak för antalet deltagare).

/Team Carlsson-Karlberg

Lämna ett svar

Top