Värmdöloppet, Veteran-SM mm

Spårpatrullen med Ronnie i spetsen hade gjort underverk med den skarkaka som var resultatet av blidvädret som föregått loppet. Bekymret med istäcket löstes efter att en antik hyvel lånats in från spårdragarna på Ingarö. Spåren höll mycket bra genom hela loppet.

Loppet vanns av Emil Brindbergs 4 minuter före sumpans Niclas Eklöw, som nu kan titulera sig stockholms långloppskung.

Bäst bland våra egna åkare kom Magnus Andersson och Tomas Karlberg, ca 45 sekunder efter Niclas på mycket goda 3e resp 4e plats.
Tomas konstaterade efteråt att stakning på lättfört underlag inte är hans gren, men han var mycket nöjd med det sätt på vilket bindningen på höger skida suttit fast under hela loppet.

Här är resultatlistan för värmdöloppet: http://www.varmdoloppet.se/prelresultat2013

Mange körde i går sitt typ 4e lopp på 4 dagar, efter att ha härjat på veteran-SM i Garphyttan. Resultatet blev 2 guld och ett silver i H45. Det allra förnämsta resultatet torde varit segern i klassiska masstartsloppet över 30 km där Mange fick revansch på kung Thunvall från 10-km loppet dagen före (för exakt redogörelse över vilka åkare i Stockholm som innehar vilken tron kontakta Jan Hasselgren i sumpan. Han är för skidåkningens titulatur vad Tony Pölder är på utrustningssidan)

Resultat från veteranSM:

http://www7.idrottonline.se/GarphyttansIF-Skidor/Arrangemang/Arrangemang2013/VeteranSM2013/Resultat/

Vidare att notera från helgen är Kristin Larssons fina insats i Evertsbergsrännet, där hon åkte in som 2a. Grattis!

Parallellt med Värmdöloppet avgjordes Wadköpingsloppet, där IKJ:s Thunvall, Tingström och Löfman valde att bränna av krutet. Det hade varit väldigt trevligt att se dessa bjässar live i hembygden. Snabbaste stockholmare i Wadköping blev Jens Rönnols från sumpan

/Olle

Lämna ett svar

Top