Fler långlopp

Bisslinge ski marathon fick flytta både i tid och plats. Nu blev det tokplatta Täby konstsnöspår som huserade åkarna. Johan Myhr tog en andraplats och höll bakom sig åkare som till exempel sumpans Niclas Eklöw, som förra helgen vann långa DM.
Mer traditionell skidåkning hittades i Orsa dit ett antal nvskare sökt sig. Orsa ski-marathon bjuder alltid på nysnö och tvåsiffriga minusgrader vilket ger ett gräsmatteföre som passar den comebackande Andreas KM-snö Johansson som hand i handske. KM snö snorade sig in som näst bäste stockholmare 5 min efter Jocke Lindstedt från sumpan.
I D21 kom Liv Kalström på en fin 8e plats.
I Europa fanns paren Maria Carlsson/Tomas Karlberg och Åsa Bergman/Torbjörn Furn för att skejta. I Transjurassienne körde Maria 57 km, de övriga tre 76 km.
Franska reultatlistor är svårtydda men det verkar inte ha vimlat av svenska åkare. Med detta i beaktande kan ändå konstateras att de främsta svenskarna i klassen damer 57 km och herrar 76 km kom från NVSK. Grattis Maria och Tomas och förstås även till Tobbe och Åsa. För en vars underben domnar bort av ett varv på Ågestas golf känns 76 km mycket mycket långt. Jag tror till och med att Bergman/Furn kört ännu fler lopp under helgen men tanken får mig alltför trött för att forska i saken.
Slutligen gratuleras även sumpans ungdomar till att ha tagit medaljer i USM. Ett silver i sprint H16 och även silver i stafetten H15-16!

Lämna ett svar

Top