Störst och bäst. Igen.

NVSK positionerar sig ånyo som Stockholms främsta vasaloppsklubb och tar den första inteckningen i Stockholms skidförbunds nya pokal.

Pokal nr ett är ju som alla vet redan i vår ägo och jakten på nästa har börjat bra.

NVSK ställde flest åkare på startlinjen av stockholmsklubbarna och när tiderna för de fem snabbaste åkarna per klubb räknats samman är vi snabbast. Igen.

Det är kanske inte så att vi har de snabbaste åkarna på pappret men vi har dem i verkligheten. Leverantörerna i år heter:

Johan Myhr, plac 260. Mannen som aldrig tränar. Snabbast i klubben i år. Spelar ingen roll hur mycket ryggen djävlas eller vilka bottennapp som säsongen fram till första helgen i mars inneburit, Myhren är alltid att räkna med.

Thomas Karlberg, plac 282. Stilåkare som inte håller stakning som sin starkaste gren. Tänk om rullskidorna skulle komma fram…

Andreas Johansson, plac 350. Gamle klubbmästare snö. Klassåkare som varit starkt bidragande till rödsvarta triumfer genom åren. I år gjort comeback från typ mitten av januari och gör givetvis ett stabilt vasalopp på den mängden träning.

Daniel Hansson, plac 415. Multisportare och på skidor tävlande för oss. Tack för det. Smög in i klubben i år med en mycket låg profil, typ ”kan knappt stå på skidor”. Räckte en bit i alla fall…

Patrik Attila Attemark, plac 467. Ännu ett lopp på rätt sida 500-strecket för Patrik som är en mycket stabil vasaloppsåkare. Liksom Andreas en åkare som kan räknas in på listan bara han dyker upp på startlinjen

Snabbaste stockholmsherre var SIK:s Claes Theander med en fin 156e-plats, snubblande nära elitledsklass.

På damsidan noterar vi att snabbast i Stockholm var IKJ:s Anna Evaldsson, plac 19. Vår Kristin Larsson var dock inte långt efter och kunde räknas in på en fin 24e plats. Högt upp bland tjejerna hittar vi också Åsa Bergman, plac 161.

Grattis till alla NVSK:are som gått i mål i Mora och må ni som använt klubbussen ha fått ett antal ovärderliga tips av Kaosmannen, som nu avverkat sitt typ 23e lopp.

Lämna ett svar

Top