Lida Loop 2013

NVSK ställde dagen till ära upp med 4 tappra cyklister, Magnus Bergqvist, Patrik Döl, Peter Öhman och Tomas Karlberg, samt bantestare och flasklangare Carlsson. Magnus och Tomas körde i H30 och Patrik och Peter H-sport. Klassindelningen i cykel är lite av en djungel, så den duckar vi för.

Efter en hård träningshelg med många fina repor upp på Gesundabackens topp var frågan om kroppen återhämtat sig tillräckligt för race. Undertecknad vågade inte riktigt bryta föregående helgs lyckade uppladdning, så det blev lite öl och all in på plockgodiset i lördag k väll. Det visade sig funka även denna gång.

Södertörnsterrängen var efter en relativt regnfri vår torr och fin, d.v.s. upplagt för snabba tider. Särskilt regnfri blev dock inte dagen för Lida loop. Redan innan start hade ett par mindre skurar passerat, men det var inget mot vad som väntade. Efter den första loopen började det droppa och ute på den andra loopen fullkomligt vräkte det ner – adjöss med torra snabba stigar. Det fina vädret gjorde snarare banan till en enda stor lerpöl med halkiga rötter och stenar. Ett underlag som gynnar omdömeslösa cyklister med god teknik. Bara att ösa på med andra ord och dagen slutade lyckligt med bara en vurpa var på undertecknad och Magnus, men gott om bud på fler.

I mål slutade det för undertecknad med en 8:e plats i H30, på 2:38:52. Inte tjejdäng idag heller och nytt pers på lida-loop banan med nästan 20 minuter, trots det knepiga underlaget, får ses som en riktigt lyckad dag. Magnus kom in som 29:a i H30 på 3:00:10, vilket är ett rejält lyft sedan senaste racet nere i Skövde. I sportklassen gjorde Patrik en riktigt bra tid med 2:51:54 och blev med det 4:a i H-sport. Peter kom in som 33:a i Sportklassen på fina 3:25:59.

I målområdet smög för övrigt en annan NVSK:are runt, Magnus Andersson, med påstått löppass i benen, men det finns vissa tveksamheter då skorna var alldeles för välputsade. Trots uttalad avsky för cykling tror jag det finns ett litet sug efter lera även hos herr Andersson.

Bilder kommer senare eller aldrig…

Lämna ett svar

Top