Löpning i Olles skog

9:27 tittar Olle otåligt på klockan. -Nu måste vi springa, vi ska möta upp kaos som alltid är i tid. I själva verket är det Olle som har svårt att vänta fram till avsatt tid, kanske är det nervositet eller ett sätt att stressa upp övriga och få ett mentalt övertag redan innan passet startat.

Mange har inte koll på Olles benägenhet till tjuvstart och först 9:28, iförd någon typ av gummitofflor, börjar han fundera på vilka skor som passar bäst för dagen. Hoka one one, ultralöparnas nya supersko, plockas fram ur bagagesortimentet. Tobbe som själv funderar på att skaffa ett par är snabbt framme för att göra en okulärbesiktning. Mange, som verkar ägnat allt för många tunnelbaneresor till att förundras över hur tonåringar pratar, är snabb att promota skorna. -Dessa är fetbra, fett sköna. Dämpningen är fet, man studsar fram. Så fett nöjd!
Tobbe, som inte låter sig helt övertygas om (de till synes rätt klumpiga) skornas förmåga att ge löparen Kängurusteg, räcker istället över två rödbetsshots. -Här, testa dessa!

Klockan är nu snart 9:30 och Olle har smugit iväg 50 meter. Vi andra inser att det är bäst att haka på då Olle är den enda som vet dagens sträckning. Magnus börjar fundera på tröjval. Samtidigt kommer en nyvaken Per från ett annat håll, var på Olle vinkar och ropar. -Kom nu Per! Även Magnus inser nu faran och struntar helt i tröja. Efter några Känguruhopp får han rygg på Per och de båda är snart ikapp.

Efter 1,5km är vi framme vid mötesplatsen. Ingen Pontus syns till men uppe i skogen är det någon som hojtar. Visar sig att Pontus, till allas förvånad, varit på plats en stund och redan hunnit med fyra vändor i backen. Någon förklaring till hans tidiga ankomst framkommer inte.
Olle tolkar dock detta som att vi nog måste ligga något efter tidschemat och ökar tempot uppför backen där en glad och pigg Pontus väntar.

Sedan blir det stiglöpning i dryga timmen där allt från svetsning till hur man fixar en gratis varmkorv när man gått tom avhandlas. Samtidigt gör Olle sitt bästa för att lura iväg oss andra åt fel håll där chans ges, allt för att få ett övertag.

Vi kommer ut på lite mer lättlöpt terräng, Hellasgården passeras och vi tar sikte väster ut. Ganska snart står det klart att idag så skall vi bjudas på utsikt. Efter lite övertalning så hakar alla på upp till toppen på Hammarby-backen. Magnus känner sig hemma i terrängen och vill också visa Hokas styrka och spurtar upp mot toppen. Väl uppe får vi hjälp av Stavmannen att ta en bild. Efter den korta pausen och den lättlöpta backen ner, känner sig alla lite piggare och farten ökar något. Vi närmar oss Hästhagen igen och passet närmar sig sitt slut, kan man i alla fall tro. Men då klockan visar 1:40 och det är sagt två timmar så pekar Olle åt andra hållet. Per och Tobbe är dock nöjda och tackar för sig. Magnus och PM däremot är oförskämt pigga och ökar farten gradvis, mot slutet får de också en liten lucka men i sista backen täpper Olle den och är nog först hem tillslut. Klockan stannar på 2:04 och alla är nöjda, speciellt Pontus som har 3km löpning kvar för att komma hem.

Mer info
Hoka One One Kangaroo http://www.hokaoneone.eu/

Lämna ett svar

Top