Bosön ski camp 2013

Här fanns alla möjligheter att kämpa sig trött i bland annat hinderbanor och corepass men också att testa sin snabbhet i flygande 30m och stafetter liksom att träna rörlighet och balans.

Efter lunch stod rullskidåkning på programmet.förutom för de yngsta och deras föräldrar som provade konceptet ”träna tillsammans”, där alla får en bra träningsstund. Skidlekgrupperna avslutade sedan sin del av lägret i inomhuspoolen ,

De äldre slapp efter en del tjat att bada i den varma poolen och kunde istället efter rullskidpasset fokusera på kvällens reflexbana, vars starttid med hjälp av internettillgängliga väderlekstjänster anpassats till maximal nederbörd.
Banan var utmanande lagd över mossiga stenhällar. För vissa ledare blev skillnaden mellan medelålders och ungas nervsystem och snabbfothet uppenbar, liksom skillnaden i ljusstyrka mellan en Silva sprint plus och en lampa ur 20-kronorskorgen på Clas Ohlson. Den förstnämnda lampan är förstås så stark att vitsen med att ha passet förlagt till kvällen försvinner. I kommande utrustningslistor kommer sannolikt alla lampor som ger mer än 14 lumen att avrådas ifrån.

På Bosön kan det vara svårt att hitta boende på golv i gymnastikhall, som annars är det givna valet på ett läger. Barnen förlades i en korridor med 4-bäddsrum. Dessa låstes upp med hjälp av kort. Om man lämnade kortet på rummet kunde man inte komma in igen om dörren gick i lås. Om alla i rummet valde att lämna sitt kort efter sig kunde ingen komma tillbaka in osv osv.
I ovan nämnda situationer och några fler gick det fint att påkalla uppmärksamhet från ledare som oavsett tid på dygnet löste problemen med eller utan hjälp av nattportier.

Efter en god natts sömn, för en del upp emot ett par timmar, stod ledarstaben redo att ta emot för avslutningsdagen. Under förmiddagen delades deltagarna upp, där åkare i den så kallade ICA-gruppen (ICA efterträder Egmont som huvudsponsor i riksfinalen för 13-14-åringar, fd Kalle Anka Cup) åkte rullskidor t.o.r. Ekholmsnäsbacken med ett par vändor skidgång till toppen. Folksam-gruppen (15-16 åringar) och de yngre körde på varsitt håll löpning, stafetter och lekar i terrängen.

Helglägret avslutades under eftermiddagen med en rafflande mångkamp där kropp och knopp sattes under hård press i 4 grenar med en avslutande jaktstart. Efter sedvanligt pommacsprut skiljdes ett gäng trötta men nöjda deltagare åt. Nu finns det ett par månader att ladda till snölägret…

Tack till alla barn, ungdomar och ledare som bidrog till en härlig helg!

Fler bilder:

https://www.dropbox.com/sh/qc6suyz7wmyqxgk/HQ3jUOy17L

Olof Ekberg
Henrik Ahnbrink

Lämna ett svar

Top