En dag på ’jobbet’

Det talas mycket om vikten att bo nära stad och arbetsplats men jag sticker ut hakan och säger att det talas för lite om transportträning och motion i vardagen.
Istället för att trängas på buss eller tunnelbana tillsammans med sjuklingar kan jag varmt rekommendera transport medelst rullisar.

Men

Alla dagar och kvällar går inte som planerat. Förra veckan hade jag en händelserik färd. På Västerbron på väg hem från en lång arbetsdag tappade jag en stavspets (hela holken) och fick trixa med tändare för att få på spetsen provisoriskt. Färden fortsatte tillslut, men redan nere på Söder Mälarstrand tappade jag den andra holken, vilket ledde till ännu mera trixande. Det tog tid att hitta spetsen som denna gång lustigt nog satt fast kvar i asfalten. När spetsen väl var funnen var tändaren halvslö och jag lyckades bara trycka på holken blott ett par centimeter. Orolig för att stavarna skulle brytas eftersom holkarna inte satt på ordentligt stakade jag försiktigt hemåt och nu kändes kylan ordentligt på grund av allt stillastående. Väl hemma i Booooooooet i Nacka hade knäna börjat värka av kylan och temperaturen stod faktiskt på minus 2 grader. Sommaren är definitivt borta för denna gången men vad gör väl det när vi skidåkare kan rulla till jobbet och mycket snart kan gotta oss när vit manna faller faller från himlen:)

Bild1: En tändare med bra drag kan ”varmt” rekommenderas om ni vill få på en ny holk under färd;) Normalt sett glider holken på till kanten med smältlim längst ned i bild.

Bild2: Hade varit mindre krångel att staka hem med de gamla spetsarna, men ett byte hade inte kunnat vänta särdeles länge 🙂

/Transportstakaren, som gärna stakarna lite extra hårt och frekvent förbi sina grannar ute i Boo för att psyka dem både morgon och kväll 🙂

Lämna ett svar

Top