Barnträningarna drar igång!

Vår säsongsuppstart sker ungefär samtidigt som våra svenska landslagsstjärnor påbörjar sin sommarträning efter en välbehövlig viloperiod.

Säsongens första pass är nu på torsdag den 8 maj kl 18:30-20:00 vid Hellasgården. Inledningsvis så kör vi fem träningstillfällen vid Hellasgården fram t o m torsdagen den 12 juni (ingen planerad träning på Kristi himmelfärds dag den 29 maj). Den 16-19 juni har Stockholms Skidförbund en sommarskidskola där flera av klubbens barn och ungdomar avser att delta.

Titta gärna vidare på:
http://www.skidor.com/sv/Distrikt/StockholmsSkidforbund/Langd/Nyheter/LangdInbjudantillSommarskidskola2014/

Vi kommer under träningspassen försöka att dela upp barn- och ungdomsgruppen i tre undergrupper:
Skidlekgruppen (koordineras av PM Nilsson): barn födda 2006 eller senare
Mellangruppen (koordineras av Stefan Sundell): barn födda 2005-2003
Ungdoms-, junior- och seniorgruppen (koordineras av Torbjörn Furn): födda 2002 eller tidigare

Allt under övergripande koordinering av Olof Ekberg. Glädjande är att vi har kunnat utöka ledargruppen med nyutbildade barn- och ungdomsledare: PM Nilsson, Johan Eklund, Lasse Nitare, Matilda Rignell och Niklas Aubell. Pontus Nylander och Anna Drakenberg är med även i år när så passar givet andra åtaganden.

Vänligen observera att träningsgrupperna med respektive åldersindelning inte är strikt satta. Skulle ert barn vilja vara med en av de andra träningsgrupperna så går det naturligtvis bra, så länge det inte påverkar träningen allt för mycket för övriga i gruppen. Det viktigaste av allt är att barnen har det roligt! Detta är också i linje med skidförbundets träningsfilosofi, roliga träningsaktiviteter ger oftast den bästa träningen.

Förslag till utrustning för Skidleksgruppen för torsdagens träning:
Träningskläder, träningsskor, ev. korta stavar för löpning på stig, ev. vattenflaska.

Förslag till utrustning för Mellangruppen:
Träningskläder, träningsskor, rullskidor och pjäxor för rullskidåkning (skate, klassiskt eller båda, alternativt kombipjäxor) alternativt inlines (rullskridskor), stavar för rullskidåkning, hjälm, gärna reflexväst, ev knäskydd (och armbågsskydd) om ni har samt ev. vattenflaska. Det kommer att finnas några par rullskidor att låna om man tar med pjäxor.

Förslag till utrustning för Ungdoms-, junior- och seniorgruppen:
Klädd för löpning, stavar (10 cm kortare än vanliga klassiska), ev vattenflaska.

Nytt för i år är att Hellasgården kommer att erbjuda omklädning med dusch (gratis för barn och ungdomar, 30 kr för vuxna).

Senare under säsongen kommer det att komma mer information om planeringen för hösten och vintern, aktiviteter som passar alla åldrar och erfarenhetsnivåer från nybörjare till mer erfarna skidåkare.

Hjärtligt välkomna!

Stefan Sundell (stefansundell@hotmail.com, 070-607 92 84) med ledarkollegorna PM Nilsson (petermagnusnilsson@gmail.com, 070-399 43 40) och Torbjörn Furn (torbjorn.furn@gmail.com, 070-300 01 31)

Lämna ett svar

Top