Ungdomsläger i Torsby

Lägret fick en spännande inledning då lägergeneral Ahnbrink gjorde en rejäl avstickare för att visa några av Värmlands mest ensliga och övergivna dalgångar och fastigheter. Tyvärr ligger alltså inte dessa just i omedelbar anslutning till Torsby skidtunnel, men samtliga passagerare i fordonskaravanen tyckte att guidningen var väl värd den ringa försening som kan ha uppstått.

Redan efter lunch på söndag var skidorna hursomhelst på och det skejtades både fritt och under översyn av de fantastiska ledarna dessa dagar; Henrik, Åsa, Håkan och Jakob.

Maten lagades gemensamt på vandrarhemmet och ungdomarna ingick i schemalagda matlag.

Anna hade gjort en gedigen planering och det var verkligen toppklass på maten.

Under söndag kväll följde rundpingis och hjärngympa med diverse rep- och knepövningar.

Måndagen inleddes med skejt på nypistad bädd och efter en kort vallaskola medan lunchmaten smälte blev det klassisk åkning under eftermiddagen.

Fästet kan ju som alla tunnelåkare vet vara lite besvärligt så här års, med sliten, ompistad och mjölig snö men vi kan konstatera att det här gänget vet hur man trycker fast skidan även under dessa omständigheter.

På väg tillbaka till vandrarhemmet blev det på allmän begäran ett stopp i slalombacken för skidgång, trots ledarnas försök att ta sig snabbt tillbaka till väntande middag.

De sista energidepåerna under måndagen gick åt i badhuset, där en del tidsrekord i vattenrutschbanan kan ha slagits under kvällen.

Tisdag betydde hemresa, men det hanns med en sväng på skidor både före och efter lunch.

Begäran från passagerarna att ta genvägen genom Norge hem avvisades bestämt av Henrik som ledde oss från Torsby längs gamla trygga E45 istället.

Bilderna och länken har Henrik Ahnbrink bistått med.

https://www.dropbox.com/sh/581f52tcmg7224f/AACnasvBU0PFBZnHoCUV9lKGa?dl=0#lh:null-2014-10-26%2015.25.40.mov

/Olof Ekberg

Lämna ett svar

Top