ICA-cup riksfinal

Lassalyckan i Ulricehamn bjöd på häpnadsväckande tjocka konstsnöspår och väderbeställningen hade lyckats avsevärt bättre i år än förra, med sol av och till.
Eftersom laget vuxit till 20 åkare och ledarstaben också blivit större beställdes storbuss söderöver, rattad av en bestämd chaufför som blott överträffades i sin nit av föraren som tog oss tillbaka på söndagen.

Alla har nu fått en grundlig lektion i busshygien inkluderande vikten av att lägga rätt väska i rätt fack vid rätt tidpunkt, att sitta bältad mm mm.

De kuperade banorna provåktes redan under torsdag eftermiddag och såväl åkare som vallateam kunde konstatera att bra fäste skulle komma att vara nödvändigt.
Trots utmaningar med lurigt väder kring nollan och byar av yrsnö emellanåt levererade vallateamet perfekta skidor hela helgen genom.

Inkvarteringen skedde i en skola en slakmota ned från stadion. Åkarna kunde snart i sin sal demonstrera hur fantastiskt mycket som kan rymmas i en packning och hur en perfekt ordning kan kamoufleras av vad som synes vara kaos.

Inte vid något tillfälle förväxlades nummerlappar eller chip, eller glömdes avgörande del av utrustning inför tävling. Imponerande!

Tävlingarna avlöste sedan varandra från fredag till söndag. Fredagen innebar distanstävling, lördagen sprint på förmiddagen, skicross på eftermiddagen och avslutningsvis stafetter på söndagen där Stockholm kunde ställa tre rena distriktslag och ett mixedlag på startlinjen.

I skicrosstafetten hade vi lite stolpe ut när vi i kvartsfinal lottades mot Dalarna och Jämtland/Härjedalen och trots hård kamp fick vi nöja oss med att som trea gå direkt till C-final, alltså kamp om platserna 9 och nedåt.

Väl där inkasserades seger bland annat före Uppland och Göteborg efter ett mycket rafflande heat och stockholmsklacken hördes över hela stadion.
I lagledarstafetten visade Henrik och Peter att de snabbaste ledarna är stockholmare.
Solklar seger!

Lite otur måste vi ändå slutligen klaga över. Vi hade fyra fall av insjuknande i infektioner eller skador som förhindrade start både individuellt och i stafett. Det innebar att vi räknade hem en del färre poäng än vad som annars varit fallet och i stafetterna blev söndagsmorgonen ett prov på improvisationsförmåga för att snickra ihop nya lag in i det sista med åkare som plötsligt fann sig stå på startlinjen för en helt annan sträcka än den ursprungligen tänkta.

Vi får väl se det som kompensation att utlottningen från svenska skidförbundet av en träningshelg i Mora för ett fulltaligt distrikt föll på oss!
Blir inte det en perfekt uppladdning för nästa år?

Lämna ett svar

Top