Aktivitetskort – Friskvårdsbidrag

Nacka Värmdö Skidklubb har aktivitetskort för längdskidåkning på motsvarande sätt som ett gym säljer gymkort. Dessa kort gäller halvårsvis och finns i tre olika nivåer, Basic, Standard och Plus. Kostnaden per halvår är 500, 1000 respektive 1500 SEK. Med dessa olika varianter har de allra flesta möjlighet att köpa ett aktivitetskort som är inom ramen för sin arbetsgivares ersättningsregler för friskvårdsbidraget.

För att friskvårdsbidraget skall vara fullt avdragsgillt för arbetsgivaren och inte skattepliktig för den anställde gäller att personen skall svettas och att det inte får vara en exklusiv sport. Längdskidåkning är en sport där man svettas och de anses inte exklusiva och därför är dessa ur Skatteverkets synvinkel godkända sporter. Det är vanligt att arbetsgivaren ersätter kostnaden helt eller delvis för olika gymkort mm. Hur mycket som betalas ut varierar från 500 SEK/år upp till 5000-6000 SEK/år. Det är också upp till dessa nivåer som skatteverket godkänner.

Hur mycket måste jag då vara med på aktiviteter arrangerade av klubben? Svaret är precis så mycket som du själv vill. Det samma gäller för de person som köper ett gymkort. Det finns inget krav hur många gånger du skall gå till gymmet.

Så här går det till för att skaffa ett Nacka Värmdö SK Aktivitetskort för Längdskidåkning;
1) betala in 500, 1000 eller 1500 SEK på
a. PG 228953-6, ange Aktivitetskort och Namn eller till
b. Swish 1232884310,
2) maila kassören på erik@nvskidor.se och han kommer då att maila ett kvitto som ni skall lämna till er arbetsgivare så får ni tillbaka era pengar

Lämna ett svar

Top