Guld till NVSK i helgens DM

Gålörullen är en rullskidtävling som arrangeras av Stockholms Rullskidklubb och avgörs på Gålö i Stockholms södra skärgård. För andra året i rad tjänstgjorde tävlingen som DM. Loppet avgörs på standardhjul, s.k. 2:or.

Från Nacka Värmdö var vi ett laddat gäng på fem personer som kom till start. Förutom undertecknad bestod gruppen av Johan Myhr, Ola Jönsson, Lars Martinsson och dessutom hade vi besök från Johan Ekberg som var hemma från Skidgymnasiet i Mora för att ställa upp som enda deltagare född på 2000-talet. Samtliga ställde upp i H21 då den klassen gick hela vägen upp till H50. Vi saknade således åkare i damklasserna och även i H50. Startfältet var bra och bestod av många av Stockholms mer aktiva rullskidåkare, men den riktiga spetsen var lite ”avtrubbad” då tävlingen krockade med Stockholms skidförbunds höstläger för distriktets bästa längdskidåkare. Det gjorde att bl.a. förra årets vinnare Gustav Aflodal saknades i startlistan.

Johan Myhr satte tidigt färg på loppet genom att rycka redan på andra varvet. Han fångades dock upp ganska snart, trots att det kändes som att han hade mycket kvar att ge. På fjärde varvets inledning kom så ytterligare en markant fartökning i en backig del av banan. Han fick då med sig Lars Martinsson som var med på noterna och även John Wiklund från Stockholms Rullskidklubb lyckades följa med i utbrytningen. Det var de tre starkaste åkarna i fältet som kom loss med bara dryg 1,5 varv kvar och slaget om medaljerna var därmed avgjort. Johan Ekberg gjorde ett helhjärtat försök att gå ikapp ledartrion, men var tvungen att ge upp jakten då luckan blivit för stor. I spurten om medaljerna vann Johan Myhr med en hårsmån framför John Wiklund. Lars hade oturen att få stavspetsen avkörd med bara någon kilometer kvar till mål och kunde på grund av det inte vara med och slåss om guldet.

Sammanfattningsvis var det en fantastiskt rolig tävling och givetvis oerhört kul att se samtliga NVSK:ar topp 15, varav 2 på pallen.

Stort tack till Stockholms Rullskidklubb för ett mycket trevligt arrangemang.

/Niklas

Lämna ett svar

Top