Bra tävlingspremiärer

 

Säsongen är igång och vi noterar omedelbara svartröda framgångar. I Östersund drämde Jonas till med ett kanonlopp över 40 km och var blott 8½ min efter segraren, Anton Karlsson, en långloppsåkare av yttersta klass. Mycket imponerande!

I Boden försvarade Johan klubbens färger med en 7e plats i sprint och en 8-plats i distansloppet, vilket totalt ger en 6e plats i sammanräkningen av den nationella juniorcupen Scandic cup i klassen H17-18 inför nästa tävlingshelg i Östersund i början av januari.

NVSK har för deltagande i cuptävlingarna haft förmånen att få ansluta till Sundbyberg IKs tävlingsorganisation,  som för närvarande är den enda klubben i Stockholm med denna kompetens.

Slutligen några ord om årets skidhöjdpunkt ur ett Stockholmsperspektiv: DM-helgen 13-14/1. Tävlingarna går i fri stil, individuellt på lördagen och på stafetten på söndag, Arninge konstsnöspår.

Inbjudan här: http://tabyisskidor.se/arrangemang/

Deltagande i DM krävs för att vi ska kunna delta i kampen om vasaloppstrofén som stipulerat från förbundshåll. Viktigare ändå är att vi gynnar de arrangörer och evenemang som ordnas på hemmaplan och bidrar till att Stockholms-DM blir en fortsatt fest.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Top