DM 2018

På Täby konstsnöspår avgjordes 17-18/2 DM för Stockholm 2018.  I de individuella tävlingarna på lördagen hade NVSK deltagare i klasser från de yngsta upp till 55 år. Solen sken, klubbflaggan var hissad och alla kämpade på bästa sätt.

Resultat finns här:http://tabyisskidor.se/arrangemang/13-januari-2018-dm-individuellt/

På söndagen avgjordes stafetterna som sprintevenemang för barn/ungdomar och distanslopp över två respektive tre sträckor för damer och herrar. Klubben hade två lag i H13-14 som stakade sig till en 2a respektive 3e plats.

Glädjande nog fick vi ett damlag på startlinjen för första gången på länge, Sofia Hjulström och Erika Skogsjö försvarade klubbfärgerna med den äran i den hårda D40-klassen.

I H21 tog NVSK för andra året i rad hem segern. Uppställningen i år var Johan Ekberg, Björn Lystedt och Magnus Karlsson.

Eftersom DM avgjordes på reservdatum saknades starka åkare från distriktet, som gjort andra planer för helgen, typ åka Bessemerloppet eller ladda optimalt för vasaloppet med de sista långpassen. Vi ger därför en extra eloge till de i klubben som gjorde en extra ansträngning för klubbens räkning och dök upp på något av helgens lopp.

 

Lämna ett svar

Top