NVSK i Ica-cup riksfinal 2018

Torsdagen den 8 mars klev 25 glada Stockholmsungdomar och några ledare på bussen för resa mot Bollnäs och årets Ica-cup, riksfinal för 13-och 14-åringar. Nacka Värmdö representerades av Ludvig Brenter, Arvid Ekberg och Gustav Skogsjö. Årets tävlingar gick i fri stil, på en fantastisk vinterarena i utkanten av Bollnäs. Fredagen bjöd på distanslopp om 3,3 km i fullt snöfall. Hela Stockholmsgänget stod för finfina insatser. Konkurrensen var stenhård med nästan hundra startande i varje åldersklass. Arvid stod för fin åkning i H14. I H13 gjorde Ludvig ett starkt lopp och Gustav dundrade in på en delad andraplats.

På lördagen bjöd Bollnäs på ett gnistrande vinterväder och rejält med minusgrader innan solen värmde upp arenan. Vallarna fick göra en insats för att bättre på glidet innan det var dags för sprintdistans, 870 m. I H14 var marginalerna mellan åkarna nästan obefintliga. Arvid kämpade hårt i konkurrensen där bara fåtalet sekunder och hundradelar skilde åkarna år. H13 bjöd också på sekundstrid där Gustav till slut var en av tre killar som pressade sig in under 2 minuter och knep en tredjeplats. Därtill gjorde Ludvig ett mycket fint lopp. På eftermiddagen följde en tuff utmaning med skicrossbana där olika hinder som slalomportar, backportar, snurrhinder och hopp placerats ut på den 400 m långa banan. Det här var en gren för de kvicka och smidiga! Arvid knep en 18:e plats bara några sekunder från toppen. Ludvig och Gustav gjorde fina insatser även i detta lopp.

Ica cup avslutades med stafetter i tre varianter: skicross, kort respektive lång stafett. Lagen ska bestå av två killar och två tjejer, varav två 13- och två 14-åringar. Ludvig stod för en kanonupphämtning i skicrosstafetten där Stockholmslaget åkte i C-final och placerade sig fint. Arvid och Gustav stod på startlinjen i den långa stafetten. Stockholm fick dock bara ihop ett ”äkta lag” då det är brist på D13-åkare. Gustav fick tillsammans med Hugo från Sundbyberg chansen att åka tillsammans med Täbys 14-åriga tjejer Tilde och Erica i Stockholmslaget. Det åkstarka laget överraskade på arenan och knep en andraplats för Stockholmsdistriktet. Gustav stod för en spännande och rafflade spurtstrid på sista sträckan mot Jämtland/Härjedalens lag.

Stockholm placerade sig på en hedervärd 7:plats i den sammanlagda distriktskampen. Det var en fantastiskt rolig helg med helt otroligt trevliga, duktiga och kämpande ungdomar, inte minst våra NVSK-åkare! En ynnest att få delta som ledare och vallare.

Erika Skogsjö, NVSK

Lämna ett svar

Top