Lilla skidspelen 2018

24-25 mars 2018 genomfördes Lilla skidspelen traditionsenligt på riksskidstadion i Falun. Tävlingarna inleddes med fristilslopp i individuell start. Först ut i Nacka Värmdös ungdomsgäng denna dag var Alfred Skogsjö, H7, i knattemixklassen. Småknattarna tog sig i varierande stilar runt den 1,1 km långa banan och sladdade glada in på upploppet. Aron Sundholm var nästa på tur och skatade runt den 2,2 km långa, tuffa banan i finfin stil. I H13 var NVSK:s representation störst med Ludvig Brenter, Gustav Skogsjö och Emil Sundholm. Killarna klarade av distansen 3,3 km i de tuffa Lugnetbackarna galant och placerade sig fint i den hårda konkurrensen. Det blev en pallplacering genom Gustav som slutade 2:a.I H14 gjorde Arvid Ekberg en kämpainsats efter ett par veckors förkylning. Johan Ekberg avslutade dagen med 10 km i fristil och en hedervärd 6:e plats.

Söndagen bjöd på ett strålande vinterväder och sprintstafetter där alla våra ungdomar var med och tampades i toppen! Arvid åkte tillsammans med Wilhelm Sterner ifrån Täby och killarna fajtades med topplagen och spurtade till sig en mycket fin 6:e plats. I H13 sluggade Gustav på tillsammans med sin kusin Olle Börjesson, Vreta SK, från start till mål och var det segrande laget i H13. Strax där bakom kämpade Ludvig och Emil i den hårda konkurrensen och krigade sig till en finfin 8:e plats. Aron fick kliva upp en klass och storåkte i H11 tillsammans med Eric Stigers, IFK Hedemora. Härligt!

NVSK var också representerade i klassen herrar motion genom Fredrik Skogsjö. Fredrik tävlade bland de snabba juniorerna i lag med Tumba-Mälarhöjdens OK:s Jerker Åberg – ett riktigt fint gubblopp! Alfred avslutade dagen med en masstart, knattemix, där nästan 70 barn mellan 4-8 år gav sig av gemensamt ut på två varv på skidstadion- en fantastiks syn! Hela helgen var vad man kan sammanfatta som någon uttryckte sig ”riktig jäkla skidpropaganda!” Vi lämnade Falun glada, nöjda och fulladdade för nästa säsong!!

/Erika

Lämna ett svar

Top