Rullskidgalejet 2018

Jonas Böhlmark och Johan Ekberg försvarade klubbfärgerna vid Rullskidgalejet i Norrtälje lördag 9/6.

De på pappret och i verkligheten starkaste åkarna var Anders Mölmen Höst och Pontus Nordström, team Serneke. Höst har med sig en tredjeplats från vasaloppet 2016 och Nordström slog i vintras igenom som en av landets bästa långloppsåkare, med seger i svenska långloppscupen.

Sernekeåkarna drog tämligen omgående efter start igång sin taktik att rycka sönder fältet. Johan var mest aktiv att täta de luckor som uppstod. Efter en dryg mil var det blott Jonas och Johan som fortsatt hade kontakt. Efter ca halva loppet kom så det ryck som hängde av också Nackaåkarna, då Johan hamnat bakom Jonas, som inte kunde svara på en hård körning i en mindre uppförsknäpp. Johan försökte förgäves komma ikapp de två undflyende och det kostade på. Bakom repade sig Jonas efter en väggning modell mindre och med nylangad vätska som gjorde sitt var han efter fem kilometer ikapp en mör Johan, som också kört av en stavspets De två kunde sedan hjälpas åt i mål, där Jonas tog hem spurten. Sernekeåkarna hade då drygat ut avståndet till knappt 4 minuter.

Bakom Jonas och Johan jagade ett koppel hungriga distriktsåkare, som dock aldrig kom närmare än en dryg minut, till viss del beroende på en vänstersväng där banan gick åt höger.

Facit blev alltså en 3 och 4e-plats och vi gratulerar till en bra insats i hård konkurrens. Åkarna framför ett tack till följecyklisten som levererade stavar, vätska och hårda ord när så behövdes.

/Olof E

Lämna ett svar

Top