Dagges Dubbel -den nakna sanningen

Resultatlistan har dröjt eftersom det tagit en vecka för oss i tävlingsledningen att räkna ut vad vi hållit på med. Vi har dessutom sinkats av ständiga frågor från de tävlande om vad vi hållit på med.

För den nutida, skärmskadade, otålige och kicksökande tävlanden finns alla resultat nedan.

Om man vill förstå genialiteten i tävlingsupplägget finns en utförlig beskrivning i botten av artikeln.

Dagges Dubbel prolog fri stil

Dagges Dubbel fri stil finaler

Dagges Dubbel prolog klassisk stil

Dagges Dubbel klassisk stil finaler

Dagges Dubbel resultat

Efter prologen delades fältet i 3 lika grupper (om alla som anmält sig skulle ha startat skulle det blivit 16 st i grupp A, B, C.) 
 I 2018 års upplaga innehöll grupp C de 16 snabbaste tiderna, grupp B de 16 näst snabbaste tiderna osv.
 
Redan efter prologen står det alltså klart om den tävlande ska komma plats 1-16, 17-32 eller 33-48. Om tex en D40 har 12e prologtid och en annan D40-dam har 18e tid kommer de inte mötas i heaten. 
De vill fortsätta tävla om en totalplacering i hela fältet som är så bra som möjligt eftersom placeringssiffrorna i fristilsdelen tillsammans med den klassiska delen avgör slutplacering.
 
Från de 4 kvartsfinalerna i vardera grupp A, B och C går 8 st 1a eller 2a placerade vidare till semi i en framstege (framstege A, B eller C)
Till exempel gick vinnarna av semi i framstege C till final och finalisterna har kommit placering 1-4. De som slogs ut i sina semifinaler i framstege C blir placering 5-8. 3orna och 4orna i respektive semi skiljs åt mha prologtiderna.
 
De 8 utslagna i kvartarna går till semi i en bakstege (bakstege C, B och A) och gör sedan upp om placeringarna 9-16, 25-32 och 40-48.
När slutplaceringen i tävlingen ska beräknas plockas alla åkare ur totallistan och läggs in i sina egna klasser där den totala placeringssiffran jämfört med de andra i klassen avgör hur de kommit i sin klass.
 
Det positiva med upplägget är att det är kul att möta åkare som är ungefär lika snabba som du, oavsett ålder och kön och det blir tight hela vägen. Dessutom får alla köra många race. Nackdelarna skulle kunna vara att man inte vet vilket heat man kör eller varför om man är dåligt insatt, samt att resultaten dröjer en vecka…

Lämna ett svar

Top