Söderskidan 2019

Söderskidan är en elljustävling på tisdagkvällar sedan decennier tillbaka. Klubbar tävlar mot varandra genom att åkare samlar ihop poäng i varje deltävling. Ju fler åkare en klubb mönstrar på och ju bättre de placerar sig, desto fler poäng.

Detta är ett formidabelt sätt att tävla mot sig själv och andra, att få högkvalitativa träningspass och att träffa klubbmedlemmar.Starttiden är fri inom vissa intervall för varje klass, resultaten får man direkt efter målgång.

Eftersom NVSK är medarrangör i söderskidan är deltagande för klubbmedlemmar gratis, MEN alla åkare måste skaffa ett chip. Inget chip=inget deltagande helt enkelt.

Klubben subventionerar chipkostnaden för alla nya åkare som vill dra på sig nummerlappen och börja samla poäng åt klubben.

Genom att köra minst ett par söderskidor samt DM har du också kvalificerat dig för deltagande i NVSKs all-inclusive-tävlingsresa till Skinnarloppet i Malung i februari.

Ett chip för vuxen åkare kostar 350 kr och för barn/ungdom 200 kr (ord pris 725 kr). Chipet registreras som ditt personliga och kan användas i alla framtida söderskidor och även om du vill köra en  FIS-sanktionerad tävling.

Om du ledsnar på att vara chipägare kan du sälja chipet inom klubben

All information om söderskidan, med tävlingsdatum, klassindelning, starttider mm hittar du på IKJ Haninges hemsida:

https://idrottonline.se/IKJHaninge/soderskidan

Erik Björelind, vår oerhört meriterade tekniske delegat, med internationell erfarenhet, tar emot din anmälan för att skaffa ett chip:

erik.bjorelind@lexiconitkonsult.se

 

 

Lämna ett svar

Top