Vasaloppet 2019

Årets höjdpunkt avklarad för åkare med långloppsfokus, det 95e vasaloppet. Förhoppningar om snabbt före förbyttes i en trögstakad historia när ett snöfall drog in och spetsades med motvind. I skrivande stund är iaf 71 svartröda åkare i mål efter en krävande dag i spåren och det gör oss till en av Stockholms största vasaloppsklubbar. Klubbens snabbaste åkare var på damsidan Karin Leckström, plac 150, Anna-Karin Ejenström plac 154 och Sofia Hjulström plac 230. Herrlistan toppas av Jonas Böhlmark, som gav klubben finfin TV-tid genom att ligga i front delar av loppet. Jonas körde slutligen in på en 148e plats, vilket ger honom en elitledsplacering även i nästa års lopp. Efter Jonas följde Magnus Karlsson, plac 216 och Björn Lystedt på 384e plats, siste åkare från klubben topp 500. Inteckningen på herrsidan i Stockholms skidförbunds vasatrofé (de fem snabbaste åkarna från en klubb som också haft minst två startande i årets DM) går till IKJ Haninge, som har en laguppställning som levererat i ett decennium känns det som. 5 åkare in topp 500!

Lämna ett svar

Top