Skidlek och skidträning

Barn- och ungdomsverksamheten i Nacka Värmdö Skidklubb omfattar skidlek för de yngsta barnen och träning för barn och ungdomar från cirka 9 år i olika grupper i samarbete med andra skidklubbar inom ramen för Skidallians Stockholm.

Vi har en skidlekgrupp (cirka 5-8 år), en teknikgrupp (cirka 9 år och uppåt) och en tävlingsgrupp (från cirka 13 år). I lekgruppen är fokus på lek och att skaffa sig skidvana och kunna hantera skidor och enklare övningar. I teknikgruppen kör vi enklare teknikinriktade träningar, men där övningar anpassas både för de som är ganska nya på skidor och de som har större tränings- och skidvana. I tävlingsgruppen blir träningarna mer utmanande både i intensitet och teknik.

Varje grupp har ett par duktiga ledare, både ungdomar med stor skidkunskap och entusiastiska föräldrar.

Skidallians Stockholm

Skidallians Stockholm är ett samarbete mellan skidklubbar i södra Stockholm: Nacka Värmdö Skidklubb, IKJ Haninge, Söders Tyresö, Stockholms Rullskidklubb, Saltsjöbadens IF, Tumba-Mälarhöjden OK och Skogsluffarnas OK.

I första hand omfattar samarbetet gemensamma träningar för barn och ungdomar, Samarbete sker också vad gäller t ex skidläger, skidtävlingar och anläggningsfrågor.

Skidträning vinter

Skidträning torsdagar på Rudan, Haninge kl. 18.30 – 20.00. Samling utanför vagnen där spårkort köps, eller utanför ”stallet” om barmark. Utgångsläget är att torsdagsträningarna körs i fristil (skate) men förutsättningarna meddelas från gång till gång.

Skidträning vår och höst

Under vår och försommaren kör vi rullskidträning för barn- och ungdomar tillsammans med Skidallians Stockholm. Vi utgår från Gubbängens IP kl. 18.30. Där finns en fin asfalterad rundbana runt fotbollsplanen. Med de yngsta håller vi oss på IP och kör enkla övningar för att lära oss att hantera skidorna, hitta balansen, leka och ha roligt. Vi avslutar med stafetter och lek på gräsyta eller i skogen.

Med de lite äldre och de som har god rullskidvana bjuds möjlighet till mer avancerad träning med turer i närområdet. Är du 13-14 år och har god rullskidvana finns möjlighet till riktigt fin träning tillsammans med junior- och vuxengruppen.

Vi fortsätter med rullskidträningarna från mitten av augusti fram till oktober, lite beroende på väder. Även på hösten på tisdagar, Gubbängens IP kl. 18.30. När det blir för mörkt och ruskigt i november flyttar vi träningen till Hammarbybacken. Där erbjuds möjlighet till tuff backträning som passar från 13-14 år och uppåt. Har vi möjlighet försöker vi erbjuda träning även för de yngre från cirka 8-9 år. Höstpassen i backen genomför vi med stavar i händer och bra löparskor på fötterna för att få grepp i leran, uppförs- och utförslöporna. Riktigt roligt och svettigt!

Skidtävlingar och Söderskidan

Skidklubbarna i Skidallians Stockholm ordnar kvällstävlingar på tisdagar under januari – februari med starttid rullande mellan 18.00-19.00. Se länk för mer information: https://idrottonline.se/IKJHaninge/soderskidan

Obs! Vill man åka Söderskidan så behövs det fungerade ”emiTag transponder” (”chip”) och nummerlapp. Inom NVSK så koordineras detta av Erik Björelind. Kontakta Erik (erik@nvskidor.se) för frågor kring detta.

Det ordnas också en hel del ungdomstävlingar i Stockholm och Uppland. Ett urval presenteras i Stockholms Skidförbunds tävlingsprogram:

Det finns också en hel del andra regionala och nationella tävlingar, se mer på TA-skidor via länk ta.skidor.com. Föräldrar ansvarar för anmälan till tävlingar men klubben står för anmälningsavgiften.

Volkswagen och Folksam cup

För ungdomar mellan 13-16 år finns möjlighet att tävla tillsammans med andra klubbar för Stockholms distriktet i de nationella tävlingarna Volkswagen cup (13-14 åringar) och Folksam cup (15-16 år). Mer information om detta kan du få av din tränare.

Säsongsavslutning skidtävlingar – Lilla skidspelen i Falun

Vi avslutar säsongen med deltagande i Lilla skidspelen i mars på nationalskidarenana på Lugnet i Falun. Anmälan vi TA-skidor. Vi siktar på att samordna boende och en trevlig lördagskväll i samband med detta.

Kontaktuppgifter

Frågor om NVSK:s barn- och ungdomsverksamhet kan ställas till Erika Skogsjö erika@nvskidor.se eller Stefan Sundell stefan@nvskidor.se.

Top