Hösten 2019 växlade NVSK upp stödet till tävlingsgruppen. Tanken är att den som vill tävla för klubben, oavsett nivå, ska få bättre hjälp i sitt träningsupplägg. ”Tävlingsgruppen är öppen för alla som vill tävla, gillar att ha nummerlapp på och vill utvecklas, men stödet ser förstås olika ut beroende på nuvarande nivå och målsättning”.

Detta säger tränare Olof Ekberg, som till vardags arbetar som läkare och har idrottsmedicin och träningsfysiologi som specialintresse och också tränarutbildning i bagaget. Bland åkarna har intresset varit störst att utvecklas i långlopp. Några, med kapacitet att vara i Vasaloppets första led, har fått hjälp med träningsupplägg baserat på tester i form av så kallade laktatkurvor och individuella upplägg.

”Min erfarenhet är att det finns en del att skruva på i träningsuppläggen bland de som tävlat i många år. Kanske har utvecklingen stagnerat samtidigt som man lägger mycket tid på sin idrott i konkurrens med vanligt arbete och familjeliv. Förstås vill alla få så mycket som möjligt av träningen och det är bra att titta närmare på det som begränsar varje individ. För andra kanske det handlar om att ta steget att börja åka rullskidor och då har inte tester någon större betydelse utan istället teknikutveckling. Det gäller att plocka de lägst hängande frukterna helt enkelt”.

Om du vill veta mer om tävlingsverksamheten kontakta olof@nvskidor.se.

Därutöver så ger klubbens samarbetspartner och sponsor Ski&Bike Nordic – www.skibike.se möjlighet till tester av produkter inom konceptet ”Ski&Bike Nordic Lab”, du får själv eller i samråd med Ski&Bike Nordic välja ut de vallor som du vill testa och du betalar bara för materialåtgång och en mindre service-avgift.

Inom ramen för Ski&Bike Nordic Lab finns även testskidor att använda i testerna (3 par klassiska och 3 par skateskidor). Utöver testverksamheten så har Ski&Bike Nordic vallaservice och särskilda erbjudanden för tävlingsgruppen via vallaboden och ”hämtlagret” i Hammarby Sjöstad, samt på utvalda tävlingar.

Kontakta info@skibike.se för mer information.

Top